Contes del Marroc

Dedicat a les meves exalumnes marroquines de l'IES Campclar, aquest bloc vol afavorir la interculturalitat i està adreçat a tots aquells que vulguin conèixer la rica tradició rondallística del Marroc.Si voleu establir contacte amb mi,la Montse Cendra,podeu fer-ho a partir de mcendra1@xtec.cat. Si vols que la música t'acompanyi, clica damunt el vídeo d'aquí sota.

divendres, 11 de febrer del 2011

Ja el tenim aquí!


El proper dimarts, dia 12 d'abril, farem la presentació del meu llibre Contes màgics de la Mediterrània on recullo contes del Magreb. Aquest cop, però no es tracta d'un treball adreçat a mestres o educadors, amb propostes i suggeriments de treball, sinó d'un llibre pensat per a nens i nenes de 7 a 1. A proposta de Farell Edicions, vaig seleccionar 29 rondalles populars, la majoria d 'elles marroquines, però també d'Argèlia i les vam anar afaiçonant per fer-les agradables, també, als nens i nenes catalans.

Després d'una introducció que faig jo mateixa,vénen els contes, agrupats segons les temàtiques. Les dues primeres són rondalles meravelloses (d'aquí l'epítet del títol):

a) Un món ple de màgia

b) Ogres, ogresses i petits ogres

c) Contes d'animals

d) Contes amb valors i

e) Amb un somriure als llavis.

Hi trobareu, doncs, contes similars ,amb els personatges habituals al món magrebí, com els d'aquest bloc, però en situacions diferents.

Espero q
ue us agradi