Contes del Marroc

Dedicat a les meves exalumnes marroquines de l'IES Campclar, aquest bloc vol afavorir la interculturalitat i està adreçat a tots aquells que vulguin conèixer la rica tradició rondallística del Marroc.Si voleu establir contacte amb mi,la Montse Cendra,podeu fer-ho a partir de mcendra1@xtec.cat. Si vols que la música t'acompanyi, clica damunt el vídeo d'aquí sota.

diumenge, 29 de març del 2009

Dues bones notícies dels darrers temps

Fa ben poc la pàgina d'ensenyament XTEC.CAT va presentar a la pàgina d'inici el nou vocabulari català-amazic/amazic-català. Es tracta d'un vocabulari bàsic, útil tant per a les Aules d'Acollida com per a l'Aula Ordinària, així com també per a tothom que tingui curiositat per aquesta llengua. Hi podeu accedir a través de l'enllaç que trobareu en aquest bloc. Està organitzat en 23 camps semàntics i seguint la variant taixelhit, que és la que és més reconeguda internacionalment. Un dels gran avantatges és que inclou fitxer àudio de gran rapidesa.
L'altra gran notícia és que les comarques tarragonines ja participen en el programa de classes d'amazic a les nostres escoles, tant per a alumnat que té aquesta llengua com a pròpia, com per a aquells que s'hi interessin. Concretament a Montroig. El moviment amazic ja no es mou només a l'Osona o al Maresme, sinó també entre nosaltres. Aquí veieu una nena escrivint a la pissarra amb alfabet tifinagh, el més peculiar i antic d'aquesta llengua. Ara bé, els amazics també utilitzen l'alfabet llatí per escriure o bé l'alifat àrab.Podeu trobar més informació al bloc amazic que també trobareu als enllaços.


2 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Enhorabona

23 d’octubre del 2009, a les 6:16  
Anonymous Cristina R.M. (ceip el pla) ha dit...

Ostres!

M'ha sorpres molt! penso que es una molt bona eina per a les aules d'acollida, això si, si el nen o nena ja ha estat previament escolaritzat

6 de desembre del 2009, a les 0:57  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici